blooka

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About blooka

  • Rank
    Newbie

Profile Information

  • First Name
    dave
  • Location
    yorkshire
  • Audi Model
    a3 1.6 petrol 8P1
  • Audi Year
    2004
  1. Hi all can anyone tell me which pins on a egr valve from a bgu engine do i use to test the valve is working i understand you put 12 volts to it to open and close the valve many thanks Dav
  2. Hi Gareth thanks for the reply it was my sons car and he ran it for over a year with low temp readings it sometimes got to 90 similar to yours but mainly around the quarter mark. i have the car now and thought i would change the thermostat yesterday it now reaches operating temp but with those issues i described .I have only done about 30 miles so far so i will try some redex and give it a blast. i took plug 1 and 4 out to have a look at them and they were sooty not a nice brown colour (didnt take 2 and 3 out yet as they are a pain to get to) many thanks dave
  3. hi i am new to the forum and would appreciate some advice on my 2004 a3 1.6 petrol car I have had low temperature gauge readings for a while now and thought i would change the thermostat to see if that would resolve it. replaced thermostat ok and temperature now goes up to 90 (halfway) when up to temp and stays there, thought that sorted it but now the car runs weird it sometimes fluctuates on tickover between 800 and 1200 up and down and when i get stuck in traffic and then set off it blows whitish smoke out which has a sort of carbon smell. I am not loosing water and I dont think it is steam from the exhaust. before i replaced the thermostat i had none of these issues apart from low temp gauge reading and maybe poor mpg. the engine management light is not illuminated hope you can help many thanks in advance Dave