Jump to content

Possible Timing Issue


frenchhr
 Share

Recommended Posts

2007 Audi Avant 3.2l with 41 k on the engine. The first pic is the reading after I changed both upper timing chain tensioners. The specs were off so I adjusted bank 1 this weekend and the numbers went down, and the engine is stronger. The P0366 CEL still comes on but it takes more driving though. 

What are the correct readings for a proper operation? I’ve attached photos of what the exhaust came looked like before I adjusted them by pulling both cams out with the timing tool. If the numbers are still off I’m at a loss. Both banks are perfectly lined up and I followed all procedures. Could it be the ECM, bad tensioner, or cam phaser. Thanks

99E40D31-BC28-44DD-87CD-4D2248BD7C7E.jpeg

0D3178D4-40CD-40BF-B878-62526C0D731F.jpeg

74AA8F3D-9AF2-49DB-8E94-D9F27182CD8C.jpeg

9D2DFF8C-D15A-4211-864B-91BA97E032FA.jpeg

788552CC-22AA-416D-BAE4-25E783A60C26.jpeg

F9DCB579-0A0A-4F8B-BCA8-6BE9954746EF.jpeg

Link to comment
Share on other sites

View all the latest Audi leasing deals here:

Limited Stock*for early 2022

*Due to the on-going semiconductor issues, the supply of new cars and vans has been dramatically hit. If you are due to change your vehicle/s in the next year or so you will NEED to start looking now to avoid disappointment or potentially being without a vehicle.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership