Alex smith

1.8T remap misfire issue

Recommended Posts

Hi guys,

got a stage 1 map done on my 1.8T AVJ engine but misfires when it hits boost, anyone got any ideas? The guy that did it says it needs all new coils and plugs but I’m not sure if he’s messed the map up and says this to cover his !Removed!... please help

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hello Alex,

Sorry to hear of your issues.

Can we take it you renewed the plugs, air filter etc. before getting the car remapped? 

Kind regards,

Gareth. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Gareth,

the plugs were put in a day ago when I did the full service so we had no problems with the map, the air filter is a mushroom filter and I have cleaned it out thoroughly, but my coils are old and haven’t been renewed. So I’m assuming if anything they’ll be the problem. Just found it a bit strange how he only mentioned it after the map was programmed and after it started misfiring not before like you would expect. 
 

thanks Alex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Alex,

Sounds like you did what was good pre mapping preparations. 

Looking at it logically, the only thing which has changed is the mapping, so....

Kind regards,

Gareth. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...